четвъртък, 28 февруари 2008 г.

Необуржоазна олигархия на БСП отстьпва на интересити на сюзниците на тройка и на ЕС.


С така наречнен „досиета и агенти на ДС” десните вьтрешни сили и, най много, империялизьм искат да се отмащават от социялизьм.
Подобна гротескна, грозна и отвратителна манипулация не можеше да не доведе до „лов на вещици”, т.е. безпардонно окалване на личното достойнство с всичките репресивни последствия за социалния, гражданския и трудовия статут на хиляди български патриоти и достойни хора.
Едва ли подобна стъпка на ръководството на БСП и воденото от нея коалиционно правителство може да се обясни само с натиска отвън, в частност от страна на ЕС, какъвто безспорно е налице. Тук несъмнено съществува и „нов момент”, имащ отношение към тясната връзка на върхушката на горната партия със създалата се в рамките на т.нар. „преход” необуржоазна олигархия. На практика върхушката на БСП днес осъществява чрез тази си демонстративна акция окончателното си „прощаване” със социализма като идея и практика, история и традиция. По този начин тя иска да докаже пред своите нови западни „приятели”, но и пред българското общество, че безвъзвратно се е превърнала в привърженик на капиталистическия път на развитие. И това прави по възможно най-решителния начин чрез удар по останалата в историята социалистическа държавност. Но желае или не, обаче, така тя нанася удар и по съвременна България. Тъй като държавността не е нещо, което може да се дели на части по исторически периоди.